Suojaliivi.fi-Suojaliiveistä kiinnostuneiden oma sivusto.

Tietoa ja ajatuksia luotisuojaliiveistä ja pistosuojaliiveistä.

Tervetuloa suojaliiveille pyhitetylle sivustolle. Tältä sivustolta löydät mielenkiintoista tietoa suojaliiveistä. Me erottelemme faktan fiktiosta ja pyrimme antamaan sinulle tarvittavat tiedot kun hankit itsellesi tai työntekijöillesi suojavarusteita.

Mikä on suojaliivi?

Suojaliivien tarkoitus on vähentää luotien ja sirpaleiden osumasta tai teräaseiden viilloista sekä pistoista ihmiselle aiheutuvia vammoja. Tyypillisimpiä suojaliivien käyttäjiä ovat poliisi, vartijat ja sotilaat. Luotisuojaliivit ovat tämän päivän haarniskoja. Tosin kaikki niiden käyttäjät eivät ole ritareita. Liivejä on sekä raskaita sotilasliivejä (Taktinen luotisuojaliivi) että turvallisuus- ja kontrollialan käyttöön soveltuvia kevyitä suojaliivejä. Tällä sivusolla keskitytään lähinnä jälkimmäiseen.

Onko kaikki jo keksitty?

Tekniikka kehittyy jatkuvasti ja valmistajat pyrkivät jatkuvasti kehittämään paremmin suojaavia ja käyttömukavuudeltaan parempia tuotteita. Suojaliivi.fi pitää sinut ajan tasalla uusimmista tuulista ja tutkimustuloksista.

Suojaliivien materiaalit.

Suojaliiveissä käytetään nykyään aramidikuituja joista tunnetuin tuotemerki on Kevlar® ja polyeteenikuituja joiden tunnetuin tuotemerkki on Dyneema®. Kevlaria on käytetty suojaliiveissä jo yli 40 vuotta. Dyneemaa noin 15 vuotta. Molempia materiaaleja kehittään edelleen.Tuotenimiä käytetään tällä sivustolla puhuttaessa ko.kuidusta ja tai sen ominaisuuksista ilman ®-merkkiä. Luonnollisesti kaikki tuotemerkkien oikeudet ovat niiden haltijoila. Materiaalien valmistajien sivuilta löytyy lisätietoa kyseisistä materiaaleista ja niiden parannetuista ominaisuuksista:

Kevlar- DUPONT

Dyneema- DSM

Voiko suojaliiviin luottaa:

PARHAAT SUOJALIIVITARJOUKSET!